Dagelijks
Staan wij voor u klaar

Altijd bereikbaar
(597) 425205/ 08681795

Ons Adres
Dr.Sophie Redmondstraat nr.246

"Waar mensen mensen zijn die elkaar verstaan. Waar liefde liefde is, daarheen, ja daar. Waar het eeuwig vrede is, waar de zon schijnt. Waar een nieuwe wereld is die niet meer verdwijnt."

Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen."

Hennep Algemene Uitvaartverzorging is een bedrijf met verschillende diensten. Met meer dan 100 jaar ervaring in het regelen en verzorgen van uitvaarten volgens de meest uiteenlopende, persoonlijke wensen kunnen wij onszelf met recht een van de meest ervaren uitvaartverzorgers van Suriname noemen.


GESCHIEDENIS

Henry Jacobus Hennep, geboren op 17 sept. 1856 was de oprichter en beheerder van de begraafplaats Lina’s rust aan de Wanicastraat, Hiernaast was hij ook oprichter van het eerste Surinaamse Doodkisten bedrijf. Hij legde hiermee de basis voor een lange traditie in kwalitatief hoogstaande uitvaartzorg. Naast dit alles was hij ook nog medeoprichter van de stuiversvereniging. Hij overleed 8 december 1925 en liet zijn bedrijf na aan zijn zoon Samuel Hennep. Toen deze kwam te overleiden in 1972 liet hij het bedrijf voor zijn broer George Johan Marius Hennep achter. 5 jaar later, overleed ook deze Hennep. Hij liet het bedrijf aan zijn twee zonen Henry en Johnny na.

Henry was woonachtig in Nederland en liet het bedrijf geheel aan zijn broertje Johnny over. Nadat Henry in 1985 zijn diploma uitvaarteverzorging behaalde, remigreerde hij in 1987. Hij breide het bedrijf van zijn voorouders uit met een aantal nieuwe bedrijven waaronder Hennep Verzorgende Verzekeringen, de oprichting van de begraafplaats Hodie Mihi Cras Tibi, en de Stichting onderhoud en ruiming begraafplaatsen. Vanaf 2008 is zijn dochter Mirjantha Hennep ook een gediplomeerde uitvaartverzorgster en heeft een groot deel van de taken van Henry overgenomen.